RSS

Iertarea (2)

03 mai

 Trăim un sentiment eliberator când devenim conştienţi că nu trebuie să fim victime ale trecutului nostru şi că putem învăţa noi căi de a-i răspunde.Dar dincolo de această recunoaştere mai există un pas…Este pasul iertării. Iertarea este exersarea dragostei de către oamenii care iubesc cu zgârcenie. Ea ne eliberează fără a ne cere nimic în schimb.

Chiar dacă recunoaştem nevoia de iertare, suntem uneori ispitiţi să pretindem ceea ce noi înşine nu putem.Pur şi simplu este prea greu, prea dificil; unele lucruri sunt pentru sfinţi, poate, dar nu pentru cei păcătoşi. Noi argumenăm că am fost răniţi peste măsură şi că punctul nostru de vedere a fost interpretat greşit sau nu am fost înţeleşi.
Există un motiv foarte practice pentru iertare. Când alţii ne greşesc,putem să ripostăm, să căutăm răzbunarea, viaţa noastră va fi consumată de mânie.Când revanşa este satisfăcută, lasă în urma ei goliciune.Mânia este un puternic impuls care poate deveni un obicei.Dar iertarea ne permite să ne continuăm viaţa.Există, de asemenea, un motiv foarte convingător de a ierta.  Iertarea este un cadou -este milă.
Este un dar pe care l-am primit de la Dumnezeu şi pe care trebuie să îl dau mai departe. Şi când îl primesc, şi când îl dau altora, am o satisfacţie deplină.

“A refuza să ierţi poate fi infinit mai rău decât a ucide, deoarece crima este deseori un impuls al unui moment de fierbinţeală, în timp ce lipsa de iertare este o alegere deliberată şi rece a inimii.”  – George Macdonald

 
3 comentarii

Scris de pe 3 mai 2012 în eu

 

Etichete: , , , ,

3 răspunsuri la „Iertarea (2)

 1. O's

  3 mai 2012 at 17:10

  Eu îmi doresc să iert într-una. Uneori, e atât de greu, chiar dacă îţi doreşti din toată inima, nu reuşeşti pentru că te împiedică ceva. Acel ceva, e ÎNTOTDEAUNA nejustificat. Deci, iartă. Iartă tot timpul. Iartă pe prieteni şi duşmani, şi mai ales pe cei care îţi fac rău premeditat.

  Dumnezeu să te binecuvinteze, C.

   
  • C.

   4 mai 2012 at 16:52

   Tot timpul este greu sa ierti pentru ca asta inseamna calcarea eului si injosirea noastra in fata familiei, a prietenilor sau a partenerilor. Da!! intotdeauna este acel ceva care ne impiedica, dar cu totii stim ca satana este mereu activ si aceasta este slujba lui -sa ne opreasca din slujba noastra, si anume sa Il slujim pe Dumnezeu. „Deci, iartă. Iartă tot timpul. Iartă pe prieteni şi duşmani, şi mai ales pe cei care îţi fac rău premeditat.”

   Dumnezeu să te binecuvanteze, O.

    

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: