RSS

(2) Dragostea

26 ian.

Love-is-1Corinthians-13

„Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau” si „…sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.”
Sincer vorbind, acest fel de dragoste este supranatural. O dragoste pentru Dumnezeu care il face pe om mult mai interest de Imparatia lui Dumnezeu decat  de imparatia materiala in care traieste, este supranaturala, deoarece omul din fire este o creatura lacoma.

Dragostea pentru semeni, care a fost intotdeauna semnul crestinului devotat, nu este limitata de temperament. Sunt unii oameni cu puternice tendinte umane innascute, firesti, care isi manifesta dragostea prin fapte exemplare. Insa dragostea descrisa aici nu se va manifesta doar fata de aceia care starnesc admiratia sau compasiunea in noi, ci fata de toti oamenii. Domnul Isus a zis: „Iubiti pe vrajmasii vostri… si faceti bine celor ce va urasc.” Acest fel de dragoste nu poate fii produsa niciodata de om, ci numai de Dumnezeu.

  Dacă iubiţi numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai aşteptaţi? Nu fac aşa şi vameşii? Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiţi, dar, desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit. „

„Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii.”
Daca doresti sa-ti verifici dragostea ta pentru Dumnezeu incearca aceasta metoda simpla data de Domnul Isus: „Daca ma iubiti, veti pazi poruncile Mele.” Intreaba-te: ascult poruncile Sale asa cum au fost ele relevate in Cuvantul Sau?

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 26 ianuarie 2013 în eu

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: