RSS

(6) Blandetea

07 feb.

Untitled1

A cincea caracteristica a temperamentului plin de Duhul Sfant este blandetea. Ea este un act de amabilitate, atent, politicos, plin de considerare, si intelegere, care izvoraste dintr-o inima foarte tandra. Lumea in care traim cunoaste prea putin aceasta tandrete a inimii. Ea este rezultatul compasiunii Duhului Sfant pentru o umanitate pierduta si pe moarte.

Viata in ritm alert, zgomotoasa si stresanta de azi tinde sa-I faca chiar si pe unii dintre cei mai buni crestini sa se supere de intreruperile din partea “celor mai mici”. Duhul bland al Domnului Isus ne serveste drept ilustratie atunci cand este confruntat cu atitudinea dura  a ucenicilor fata de copii adusi de parintii lor pentru a fi binecuvantati de El. Scriptura ne spune ca ucenicii ii certau pe cei ce-I aduceau, dar Isus a zis: “Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-I opriti…” Marcu(10:13-14)

Aceasta caracteristica blanda a Duhului Sfant niciodata nu pune intrebari cum ar fi: “De cate ori sa iert pe fratele meu cand imi greseste?” sau “ Sa iert un frate care nu imi cere iertare?” sau “Nu exista limita a ceea ce poate indura un om?” Duhul Sfant poate sa daruiasca blandete pentru a face fata oricaror presiuni.

Isus, care avea “Duhul fara masura”, ni se descrie ca un pastor care ingrijeste cu blandete oile ce pot fi asa de usor ranite, iar El, prin urmasii Sai, poarta si astazi de grija cu tandrete.

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 7 februarie 2013 în eu

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: